Lägga till kunder

  Kom igång

Lägg till kund

Klicka på fliken Customer Activity i menyn. Till höger finns knappen + Add Customer i blått. Du har nu två val, antingen lägga till kunder styckvis eller genom att ladda upp en excelfil.

Lägg till styckvis
Fyll i information om kunden; Förnamn, Efternamn och E-postadress behövs. Du kan även lägga till mobilnummer, JobbID, taggar och anteckningar om du vill. Kryssa i ”send feedback request immediately” om du vill att mailet skall skickas direkt och klicka därefter på Add Customer.

Om du inte vill skicka förfrågan direkt och har manuellt utskick inställt (se nedan) behöver du därefter kryssa i kundens namn och klicka på Send Feedback Request när du är redo att skicka ut.

Lägg till via excelfil
Klicka på Import Customers uppe till höger. Du får nu möjlighet att välja en fil att ladda upp. Vi rekommenderar att ladda upp en xls eller xlsx-fil, använd gärna vår mall att utgå ifrån: Ladda ner en mall för exceldokumentet

När du laddat upp filen behöver du matcha fälten från Excelfilen till systemets fält. Systemet markerar rubrikerna i grått och du väljer i en meny vad fältet avser. Om du använt vår mall känner systemet av automatiskt vilka fält som hör till vad.

Klicka därefter på Finish Adding Subscribers.

Manuella eller automatiska utskick

Systemet kan skicka ut förfrågningar automatiskt för att få en bättre spridning i tid på när svaren kommer tillbaka. Syftet är att inte få alla recensioner på samma dag och runt samma klockslag, som kan se suspekt ut, utan att få dem löpande. För att byta mellan manuellt och automatiskt läge klickar du på den lilla blå pilen under Request Mode i Customer Activity-fliken.